Tongariro Alpine Crossing

Tongariro Alpine Crossing går for at være den flotteste en-dags vandretur i New Zealand og for at være blandt de 10 flotteste i verden. Derfor er den også meget besøgt 🙂

Turen er på 19,4 km (Endomondo sagde, at vi havde gået 20,7, da vi kom ned). Det foregår på den måde, at man selv kører med bil til Ketetahi Carpark, hvorfra man bliver kørt med en shuttle bus til Mangatepopo Carpark, hvorfra man går tilbage til sin bil. Smart koncept. Man starter i 1125 meters højde, når op i 1868 meter og slutter nede i 755. 900 højdemeter (ifølge Endomondo).

Vi fandt let Ketetahi carpark, hvor en syngende rastafari anviste en parkeringsplads på skovvejen. Kl. 7:30 blev vi hentet af vores chauffør, Sue. En bramfri kvinde i tredserne i badesandaler (der var 5o), som lige måtte have en smøg. Hun fortalte, at hun havde røget i 40 år, og nu skulle New Zealand være røgfri fra 2025 – så måtte man nok finde hende ude i bushen. Vi kom afsted i hendes noget ramponerede Toyota shuttle bus, hilsende på alle de modkørende kolleger.

Stort set hele opstigningen foregik i gåsegang inde i skyerne, så vi gik desværre glip af udsigterne til Mt. Ruapeho, Mt. Ngauruhoe og Mt. Tongariro. Men da vi efter en hård opstigning og i strid modvind kom op til Emerald Lakes og senere til Blue Lake (helligt Maori sted), gik der hul på skyerne, og solen tittede frem. Det var ubeskriveligt flot.

Nedstigningen (800 højdemeter på 8 km) var jævn (knævenlig) og rigtig flot. Vi var rigtig mange ude på ruten, og det var sjovt at se mennesker på de snoede stier både over og under sig.

Selve turen gik fint med en halvløbende afslutning ned gennem skoven og ingen problemer med knæ el.lign. Vi var 7 timer undervejs inkl. pauser til mad, drikke, foto og nydelse. Men Glenn, der holdt pace det meste af turen, havde hovedpine af træthed dagen efter, og vi havde begge ømme stænger i to dage. Det til trods, er det en tur, som klart kan anbefales (tak Dorthe :)).

anneogglenn

One Comment

 1. Det er så bevægende og dejligt med alle de fotos. Hvor er der dog smukt.
  Dejligt bentøjet fungerer.
  Garnet lyder skøøønt.
  Dine døtre læser og læser og går til eksamen.
  Tusinde knus fra det kolde nord.
  OG tak for dejlig mail.
  Det fungerer med mail når I har lagt noget på. SÅ perfekt.
  God videre tur. Kh Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *