Rotorua

Rotorua ligger midt på Nordøen og er det største geotermiske område. Samtidig er det Maoriernes højborg i New Zealand. Vi tjekkede ind på Pohutu Lodge, hvor den venlige receptionist blev ved med at give os gode råd til gode spots og spisesteder og trække den ene voucher efter den anden op af skuffen (vi elsker jo rabatter). Fuldstændigt overvældet og med begyndende stress symptomer gik vi en tur om i baghaven, hvor man kunne kigge ind på Te Puia (Maori kulturcenter/geotermisk område) og vi havde ikke dvælet i mange minutter før vi kunne se Pohutu geyseren i udbrud. Wauw, den kan springe op til 30 m!

Det er svært at sammenligne Pohutu med Strokkur i Island, da de er meget forskellige. I Island står man med fingeren på aftrækkeren for at få et godt billede lige i det øjeblik, Strokkur giver et enkelt, imponerende sprøjt. Med Pohutu kan man tage det mere roligt. For først begynder den lidt mindre ”Prince of Wales Feather” (Te Tohu) geyser at sprøjte. Lidt efter begynder Pohutu at småsprøjte, gå lidt i sig selv og sprøjte lidt mere. Sådan kan der måske gå 10 minutter. Men når Pohutu først for alvor går i gang, står der en stråle 20-30 meter op i luften i måske 20 minutter i streg – samtidig med at Prince of Wales sprutter lidt skråt, men kun 5-10 meter (det er prinsen til venstre).

Te Puia blev et af de udvalgte steder, desværre en dag hvor det regnede i stænger det meste af tiden. Men en rundvisning med en meget humoristisk Maori kvinde og de flotte naturfænomener fik os til næsten at glemme, hvor flot det ku ha været i solskin. Vi blev en del klogere på Maori kultur, og hvad der gøres for at bevare den.

Det andet udvalgte sted Wai-O-Tapu besøgte vi på en solskinsdag. Et termisk Wonderland, hvor der er så meget gang i farverne at selv dampene er farvet i røde, gule og blå nuancer. Særligt kendt er ”Champagne Pool”. Nørd 1 og 2 gik fuldstændig amok med hvert deres kamera, og det har været en stor udfordring af udvælge billeder fra denne park. Vi vil meget gerne vise et længere diasshow, når vi kommer hjem.

 

Fælles for de termiske områder er, at der både er geysere, boblende mudderpøle, varme kilder, kiselformationer og søer i alverdens farver.

anneogglenn

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *