Nelson – så er vi kommet til Sydøen

Efter 2.215 km’s kørsel på Nordøen og en flot sejltur fra Wellington til Picton er vi nu kommet til Sydøen, hvor vi skal farte rundt de næste 4 uger.

Indsejling til Picton (Sydøen)

Inden vi skriver videre må vi lige dvæle et øjeblik ved new zealændernes effektivitet. Færgen skulle gå kl. 9, og vi skulle være der mindst 45 minutter før afgang. Inden da skulle vi nå at aflevere vores lejebil, for det er så smart, at man afleverer sin bil fra Nordøen ved færgeterminalen og får en ny på Sydøen. Så vi tænkte, at vi hellere måtte være der i lidt god tid. Vi var der kl. 8. Fem minutter senere havde vi afleveret bilen og tjekket al vor bagage ind, og kl. 8:10 blev der åbnet for ombord stigning.

Fra Picton kørte vi direkte til Nelson. Bjergene var lidt højere og grønnere, og vi kørte gennem masser af landbrugsland med vin og bær.

Nelsons vartegn

Nelson er en dejlig by med gode butikker og gode spisesteder, desværre fik vi ikke bord på den prisbelønnede Hopgoods, men vi fik spist rigtig meget andet godt. Nelson er vistnok det sted (på Sydøen måske) med flest solskinstimer.

Vi boede hos Paulina på Joya Gardens. Paulina er hollænder, men flyttede hertil med sine børn for 16 år siden. Hun driver Joya Gardens (stort set) økologisk ved siden af sit job som psykoterapeut med speciale inden for børn med autisme, som har stor glæde af hendes have med rindende vand, dufte og fugle. Vores ”værelse” var ”The Cottage” – et fritliggende hus i haven med egen terrasse og en stor dam med fisk.

Paulina havde mange gode råd om gode spisesteder og udflugter. Vi var f.eks. en tur på et buddhistisk kloster, badede ved en flot øde sandstrand (Rabbit Island)

Rabbit Island – Se til HØJRE

Rabbit Island – Se til VENSTRE

Vi spiste frokost på en hyggelig økologisk café (Jester House) med naturlegeplads og tamme ål! Deres auberginesandwich er bare mums 🙂

Nelson ligger tæt på Abel Tasman National Park, som vi skriver om snart!

Vi blev så glade for at bo der – både for Joya Gardens og Nelson – at vi valgte at blive en nat mere. Desværre var The Cottage optaget, men vi boede så i The Villa Studio, hvor vi tilbragte det meste af dagen og aftenen i en udendørssofa med udsigt til bjergene og havens fugle. Det havde så endvidere den fordel, at vi nåede at få Farmers Market med, som afholdes hver lørdag formiddag, et mekka af lokale varer, kunsthåndværk og duft fra de eksotiske madboder.

Udsigt fra The Cottage i Joya Garden

Åkander i Joya Garden

anneogglenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *