På farten

Vi har nu tilbagelagt de første 1.400 km. Fartgrænserne er meget simple i New Zealand: 50 km/t i byerne og ellers 100 km/t – med meget få afvigelser.

Det tog os lige et par dage at vænne os til bilen, fartgrænserne, de til tider ret smalle og snoede veje, og at man kører i den ”forkerte” side af vejen, men nu kan vi følge med, så vi ikke længere trækker lange køer bag os.

Den længste tur var fra Paihia til Coromandel. Inkl. et kort holdt på Pink Pig Café og en omkørsel pga. trafikuheld på vejen, tog turen os 6½ time, men det bliver nok også den længste tur.

Det er godt, at vi begge to kan køre, så mindst én af os kan nyde de flotte scenerier, mens den anden holder øjnene stift på vejen.

Broerne er til tider så smalle, at der er forkørselsret i den ene retning, og her er der disciplin. I dag oplevede vi hvad der kan ske, når to modkørende biler alligevel mødes midt på broen. Alt går i stå, der bliver kø i begge retninger.  Den uden forkørselsret blev stædigt holdende, den med forkørselsret blev usikker og begyndte at bakke. To biler med forkørselsret bag os drønede frem forbi os og op på broen. Ud sprang to store fyre af hver deres bil. De skulle bare stirre, og så blev der ellers bakket baglæns tilbage i den anden retning. Os med forkørselsret kom alle over, og der var lang kø i den anden retning, surt for dem.

anneogglenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *